Welkom bij
Peinemann Kranen

Hoogvliet
+31 (0)10-2955000

Stuur een email

Wind Turbines

Binnen Peinemann kranen is een afdeling die zich bezig houd met wind turbines. Of het nu gaat om het onderhoud van deze machines of het plaatsen en of demonteren van deze turbines, Peinemann heeft altijd het juiste equipment voorhanden.

Voor het noodzakelijke onderhoud kan Peinemann putten uit een vloot van moderne machines, voor elk werk wel het juiste equipment. Zo kunnen wij bediende hoogwerkers leveren tot een werkhoogte van 100 meter, deze machines zijn tevens voorzien van een goedgekeurde hijs inrichting en kunnen kleine lasten net buiten het werk platform hijsen, wel zo handig. De monteur die samen met een gekwalificeerde bedienaar van de hoogwerker op hoogte de werkzaamheden op een veilige manier uitvoeren en heeft zijn handen vrij. Onze hoogwerkers zijn tevens voorzien van grote stempelschotten zodat een stabiele opstellen gewaarborgd wordt. Deze schotten kan de machine zelfstandig plaatsen, er is dus geen hulp van een kraan of andere hulpmiddelen nodig.

Voor het onderhoud kan Peinemann ook een van zijn vele moderne hydraulische kranen inzetten. Peinemann heeft hydraulische kranen beschikbaar tot een hijsvermogen van 700 ton en een totale systeem hoogte van 149,5 meter voor het wisselen van een gearbox, het wisselen van een compleet turbine blad of het vervangen van een complete drive train, altijd is het juiste equipment voorhanden. Voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd zal altijd met u een gedegen plan worden opgesteld hierin zullen alle stappen worden beschreven. 

Naast onderhoud van windturbines heeft Peinemann zich ook toegespitst op het complete monteren maar ook  demonteren van bestaande turbines bent u op het juiste adres. Inmiddels worden deze werkzaamheden al jaren naar alle tevredenheid van onze klanten uitgevoerd. De manier van aanpak spreekt tot de verbeelding. Bij Peinemann kunt u het juiste type kraan voor uw project huren maar op project basis krijgt u een voltallig op elkaar ingespeeld team van specialisten, het kraan team bestaat uit een project leider die u ont-zorgt en altijd in overleg met de verantwoordelijke van u organisatie tot de juiste afstemming komt. Daarnaast zal het team bestaan uit een gekwalificeerde machinist, 2 hulpkranen en een bedienaar van een verreiker, deze verreiker kan alle hand en span diensten uit voeren op uw project. Afhankelijk van de grote van het project kan dit nog aangevuld worden met een vrachtwagen en chauffeur. Het volledige kraan team is volledig opgeleid voor hun taak, naast de gebruikelijk certificaten zoals VCA en vak diploma’s zijn onze mensen getraind voor het werken op een hoogwerker, vorkheftruck, verreiker. Daarnaast zijn al deze mensen getraind met bedrijfshulpverlening en GWO.

Naast goed opgeleiden mensen kunnen wij diverse kraan capaciteiten aanbieden, altijd de juiste kraan voor het type werk. Peinemann beschikt over een aantal moderne rupskranen of het nu gaat om de zeer compacte Liebherr LR 1350/1 waarmee Narcelle van 73 ton op een as hoogte van 100 meter geplaatst kunnen worden of de nieuwste aanwinst, de Liebherr LR 1600/2 met power boom en SF 13 pakket die de nieuwste generatie turbines tot een as hoogte van 150 meter en een eigen gewicht van 75 ton kan plaatsen.

Door afspraken met toeleveranciers kunnen wij ook putten uit nog grotere kranen en aantallen, altijd bediend door Peinemann personeel.

Montage van windturbines vraagt specialisten, Peinemann heeft afspraken met een aantal gerenommeerde montage bedrijven, bedrijven die hun mensen getraind hebben voor vele type windturbines, er zijn maar weinig type turbines die nog geheimen voor deze specialisten hebben.

Door de jaren lange samenwerking tussen deze mensen en onze kraan mensen krijgt u altijd een uitgebalanceerd team op u project.

Voordat de werkzaamheden van start gaan zal onze engineeringsafdeling een uitgebreid pakket van plannen presenteren, hierin wordt per windturbine per onderdeel een plan gemaakt of dit nu voor 1 turbine is of voor een compleet turbine park, per turbine ligt er een plan. 

Naast gekwalificeerd personeel en de juiste kranen kan Peinemann het project voorzien de benodigde Azobe schotten, rijplaten, aggregaten, schaft en kleedcontainers, hoogwerkers, verreikers, hijsmaterialen maar ook drukverdelingskleppen zijn in eigen beheer, altijd het juiste materieel om tot een veilige uitvoering van de werkzaamheden te komen.

Onze spreuk is dan ook, we doen het veilig of we doen het niet. 

Met Peinemann haalt u een specialist in huis, of het nu gaat voor 1 enkele turbine of een compleet windturbine park, met Peinemann haalt u de juiste partner in huis. Wij zorgen dat u project een succes wordt, we willen dit graag aan u bewijzen.

Mocht u, uw project met ons willen bespreken neem dan contact met ons op.