Welkom bij
Peinemann M.P.S. Personnel Services

Vragen?

Hoogvliet:
+31 (0)10-4385178

Stuur een email

Hoogwerker opleiding

Vinden de werkzaamheden van uw organisatie op hoog niveau plaats? Bij M.P.S. Personnel Services B.V. kunt u terecht voor een professionele hoogwerker opleiding.

De technische ontwikkelingen omtrent hoogwerkers zijn de laatste jaren snel gegaan. Door betere gebruiksmogelijkheden zijn complexere machines met een complexere bediening ontstaan, met als gevolg dat het aantal ongevallen met hoogwerkers de laatste jaren is toegenomen. Een gedegen hoogwerker opleiding is daarom noodzakelijk en zal het aantal ongevallen doen reduceren. Bij M.P.S. Personnel Services B.V. kunt u terecht voor een professionele hoogwerker opleiding.

Tijdens de hoogwerker opleiding van M.P.S. wordt er uitgebreid uitgelegd hoe men veilig en efficiënt te werk gaat met een hoogwerker. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Theorie

 •  definitie hoogwerkers, modellen en types
 •  benoemen van verschillende onderdelen
 •  relevante wettelijke bepalingen
 •  veiligheidsvoorzieningen en veiligheidseisen 
 •  machinespecifiek deel (afhankelijk van het gebruikte fabricaat en type)


Praktijk      
Praktijkoefeningen op vastgestelde parcours, afhankelijk van de machinetype(s)

Drie categorieën
Er zijn drie verschillende categorieën binnen de hoogwerker opleiding, welke overeenkomstig zijn aan de Europese norm (EN 280):

 • Categorie 1B: Statische Boom
  Telescoop- en kniktelescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhangers, hoogwerkers op een chassis, spinhoogwerkers met stempels
 • Categorie 3A: Mobiel Verticaal
  Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften
 • Categorie 3B: Mobiel Boom
  Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers


Driedimensionaal
Het SSVV-erkend hoogwerker praktijkexamen dient per 1 januari 2014 driedimensionaal te worden afgenomen. Deze driedimensionale methode zorgt voor een meer realistische opleiding om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren en te handhaven. Bij M.P.S. Personnel Services B.V. staat veiligheid centraal en daarom zal er bij het SSVV-erkend praktijkexamen gebruik worden gemaakt van driedimensionale constructie.

Tijdsduur
De hoogwerker opleiding duurt minimaal 1 dag. Het theorie- en praktijkgedeelte worden beiden afgerond met een examen. Voor mensen die volledig onbekend zijn met hoogwerkers wordt er aanbevolen om een meerdaagse hoogwerker opleiding te volgen voor een beter en veiliger resultaat.

Locatie
De hoogwerker opleiding kan gegeven worden op één van de Peinemann locaties in Hoogvliet, Amsterdam of Veendam. Het SSVV-erkend driedimensionale praktijkexamen voor hoogwerkers kan alleen in Hoogvliet worden afgenomen.
Indien gewenst kan de opleiding ook op eigen bedrijfslocatie worden gegeven, hierbij dient gebruik gemaakt te worden van een eigen hoogwerker. De hoogwerker opleiding kan echter alleen plaatsvinden op eigen bedrijfslocatie wanneer uw hoogwerker in goede en gekeurde staat verkeerd.

Certificaat
Indien het theorie- en praktijkgedeelte van de hoogwerker opleiding beiden succesvol worden afgerond ontvangt de deelnemer een BMWT train certificaat of een SSVV-erkend certificaat. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Vragen?
Indien u meer informatie wenst of u zich direct wilt aanmelden voor de opleiding, kunt u contact opnemen met M.P.S. Personnel Services B.V. per telefoon: 010-4385178 of per e-mail: opleidingen@peinemann.nl