News and Publications - Peinemann

 • 9 Nov

  Elektrovoertuigen hebben de toekomst

  In de industrie kent iedereen ze: de elektrische voertuigen van Spijkstaal. Het bedrijf ontwikkelt en produceert inmiddels al meer dan 80 jaar elektrovoertuigen voor deze sector. Maar nu verovert Spijkstaal, onder de vlag van Peinemann, ook nieuwe markten. Adjunct-directeur Geoffrey Jacobs vertelt er meer over.

  Read more
 • 9 Nov

  Nieuw: Peinemann Project Logistiek I Door Jan de Boer

  Binnen no time naar 85 medewerkers en hubs rond Amsterdam en Utrecht. Met het nieuwe én ervaren team van Peinemann Project Logistiek (PPL) bieden we nu ook in deze sector grote toegevoegde waarde. PPL-directeur Jan de Boer vertelt erover.

  Read more
 • 13 Oct

  Interview met Joep de Groot, storingsmonteur en keurmeester bij Peinemann

  3 redenen voor een jaarlijkse keuring Klappende hydraulische slangen, grote olielekkages, lekkende cilinders en een omvallende hoogwerker door een defecte scheefstandsmelder. Joep de Groot, storingsmonteur en keurmeester bij Peinemann, heeft het in zijn carrière allemaal al eens gezien.

  Read more
 • 13 Oct

  Interview met Sjoerd Bogaard | Veiligheid is van ons allemaal

  Iedereen die ’s ochtends van huis vertrekt naar het werk, moet aan het eind van de dag ook weer gezond en wel thuiskomen. Daar zijn we het met z’n allen wel over eens. Maar hoe zorg je daarvoor wanneer je in relatief risicovolle branches werkt? Het antwoord daarop is: met besef! Het besef dat veiligheid over gedrag, voorbereiding, toezicht, planning en uiteindelijk uitvoering gaat. En dat dit in de hele keten ligt.

  Read more
 • 9 Sep

  De bedrijfsarts bij Peinemann verdient zich meer dan terug! Lees het Interview.

  Read more
 • 9 Sep

  Interview met HR manager Saskia Hoekwater | Vitaliteit is win-win!

  Ziekteverzuim is een belangrijke kostenpost voor ieder bedrijf. 1% ziekteverzuim staat bij een (middel)groot bedrijf al gauw in verhouding tot 100.000 euro aan kosten. Voorheen deden we bij Peinemann wat iedereen deed: proberen de zieke medewerkers zo snel mogelijk weer beter te krijgen. Nu verleggen we onze focus van ‘bestrijden’ naar ‘voorkomen’. Onze HR-manager Saskia Hoekwater vertelt er meer over.

  Read more
 • 21 Jan

  Peinemann Mobilift Groep B.V. heeft haar dienstverlening uitgebreid

  Onder de naam Peinemann Project Logistiek B.V. (PPL) heeft Peinemann Mobilift Groep B.V. haar dienstverlening uitgebreid. Naast de verhuur van kranen, hoogwerkers, verreikers en heftrucks door de zusterbedrijven binnen de Peinemann groep, verzorgt PPL logistieke- en technische diensten op verschillende complexe- en/of binnenstedelijk gelegen (bouw)projecten.

  Read more
 • 4 Nov

  Peinemann Kranen neemt 6-assige Spierings SK1265-AT6 in gebruik

  De AT6 is de grootste mobiele torenkraan ter wereld. De sterke motor, het krachtig pneumatisch remsysteem en het goede overzicht vergroten de veiligheid bij onze klanten en op de openbare weg.

  Read more
 • 13 Oct
  elektrischheftrucksshovelspeinemanneggerding

  Peinemann levert derde generatie shovels aan trouwe klant

  Eggerding is al jarenlang een trouwe klant van Peinemann Heftrucks Amsterdam en gespecialiseerd in het malen van mineralen. De keuze criteria van Eggerding waren primair gericht op bescherming van het milieu, techniek en ergonomie. De shovels hebben de laatste generatie motoren techniek, wat een sterk verlaagde uitstoot tot stand brengt. Daarnaast zijn ze prettig in gebruik vanwege een laag geluid in de cabine. Technisch is er qua uitvoering diep nagedacht over stof preventie en banden.

  Read more