Peinemann levert derde generatie shovels aan trouwe klant

Posted: 13 October 2020

Eggerding is al jarenlang een trouwe klant van Peinemann Heftrucks Amsterdam en gespecialiseerd in het malen van mineralen. 

De keuze criteria van Eggerding waren primair gericht op bescherming van het milieu, techniek en ergonomie. De shovels hebben de laatste generatie motoren techniek, wat een sterk verlaagde uitstoot tot stand brengt. Daarnaast zijn ze prettig in gebruik vanwege een laag geluid in de cabine.  Technisch is er qua uitvoering diep nagedacht over stof preventie en banden.

Peinemann Heftrucks heeft wederom de derde generatie shovels mogen leveren, vanwege de goede service en de uitstekende machines. Het betreft vier shovels van het merk Komatsu met speciale banden en filter systemen. Bij deze machines zij twee handgemaakte opduwarmen van elk 5 meter lengte geleverd, waarmee de opgeslagen mineralen tot een efficiënte hoogte kunnen worden opgeduwd in de opslag loodsen.

Eerder dit jaar is ook de heftruckvloot van Eggerding vervangen. Het betrof een omwisseling van 11 LPG aangedreven heftrucks voor een identieke uitvoering derde generatie elektrische heftrucks. De keuze om elektrisch te gaan rijden was een logisch gevolg van de milieugerichte denkwijze van Eggerding. De zonnepanelen op het dak van de opslagloodsen zorgen ervoor dat de elektrische heftrucks worden voorzien van groene stroom. Er is gekozen voor machines van het merk Doosan, die door hun solide bouw en het door en door uitgeprobeerde oliebad remsysteem het merk is voor dit soort applicaties. De onderhoudsvrije volledig gesloten oliebad remmen, die op alle modellen standaard geleverd worden, zijn in dit type werk een top hit qua veiligheid en onderhoud.

Peinemann is blij en trots om te mogen meedenken met dit soort uitdagende projecten en om de klant te kunnen ontzorgen bij hun logistieke proces.


Overview
elektrischheftrucksshovelspeinemanneggerding