Peinemann verleent assistentie bij inpsectie van noodverkeerstoren van Schiphol

Posted: 28 August 2020

De 61m vrachtwagenhoogwerker van Peinemann en divers ander materieel werd op donderdag 27 augustus en vrijdag 28 augustus ingezet voor de bouwkundige inspectie van de noodverkeerstoren op luchthaven Schiphol.

De verkeerstoren stamt uit 1967 en heeft tot 1992 dienst gedaan als dé verkeerstoren van het vliegveld toen hij werd vervangen door de huidige verkeerstoren van luchtverkeersleiding Nederland. LVNL heeft de oude toren nu stand-by als noodverkeerstoren. Het KNMI dat ook al sinds 1967 gehuisvest is in de verkeerstoren, is met haar meteo-waarnemers nog wel dagelijks aanwezig op de 37m hoge oude toren.   

Opdrachtgever is LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) 

Peinemann verzorgde naast de inzet van de vrachtwagenhoogwerker met bediening divers ander materiaal dat bij deze klus benodigd was, waaronder schaarhoogwerkers, steigermateriaal, rijplaten, afzettingen en een aggregaat.

Bij de inzet van hoogwerkers of mobiele kranen op een luchthaven gelden vanwege de mogelijke invloed op het vliegverkeer en de aanwezige radarsystemen specifieke regels. Peinemann is met een eigen vestiging op Schiphol bekend met deze regelgeving en procedures en verzorgde daarom alle benodigde Schiphol vergunningen voor de inzet van onze vrachtwagenhoogwerker.

 

 

 

 

 

Overview