THE RIGHT TOOLS, ARE HALF THE JOB

Peinemann Equipment beschikt over een volledig assortiment van bundeltrekkers te gebruiken in combinatie met een hijskraan, variërend van 25T tot 125T en met een lengte van 6m tot 14.5m.

Ook leveren wij mobiele bundeltrekkers gemonteerd op een vrachtwagen, waarmee op de openbare wegen gereden mag worden. Deze kunnen bundles van 20T met een maximale lengte van 7.5m hanteren. Daarnaast is er ook de Zelfrijdende bundeltrekker welke bundels van maximaal 25T kan trekken en speciaal gebouwd is voor smalle en krappe ruimtes.

Bundelgrijpers dienen ervoor om op een efficiente en veilige manier warmtewisselaars te tillen en verplaatsen wanneer deze uit de bundleshell getrokken worden. In tegenstelling tot het gebruiken van slings, welke vaak ervoor zorgen dat er beschading aan de bundle optreedt, bevatten de bundel lifters van Peinemann stalen platen welke hydraulisch afgesteld worden op het formaat van de warmtewisselaar. Het liften op deze manier zorgt ervoor dat de warmtewisselaar niet beschadigd. Bundle lifters kunnen ook in combinatie met bundel trekkers gebruikt worden.