Eerste StreetScooters op waterstof rijden in Groningen

Geplaatst op: 25 oktober 2018

De levering van twee unieke Spijkstaal StreetScooters levert Spijkstaal (onderdeel van de Peinemann Mobilift Groep), Holthausen en Groningen een waterstofprimeur op. Nergens anders op de wereld rijden StreetScooters op waterstof; dat is vanaf nu geen toekomstmuziek meer! 

Waterstof is schoon, veilig en overal – het wordt in 70 procent van alle materie in het heelal aangetroffen. En juist omdat er zo veel van is, kan waterstof overal gewonnen worden. Waterstof als energiedrager is twee tot drie keer efficiënter dan conventionele brandstoffen. Je komt verder met minder ‘brandstof’. En omdat het enige bijproduct water is, zijn brandstofcelauto’s CO2-neutraal. 

Dankzij Spijkstaal en Holthausen is er nu ook een waterstofversie van de veelbesproken StreetScooter met een grotere actieradius. Deze speciale StreetScooters maken gebruik van een unieke brandstofcel die elektriciteit opwekt om de elektromotor aan te drijven. Zonder enige vorm van schadelijke emissies.

Bekijk deze fantastische aflevering van “How It’s Done” en maak kennis met de allereerste op waterstof rijdende StreetScooters met brandstofcel.

Overzicht
primeurwaterstofduurzaamheid