Gemeente Amsterdam & gemeente Rotterdam gunnen Peinemann Heftrucks opdracht

Geplaatst op: 2 september 2020

De aanbesteding ‘heftrucks en stapelaars’ van de gemeente Rotterdam en Gemeente Amsterdam is gegund aan Peinemann Heftrucks B.V. Peinemann zal de komende drie jaar, met mogelijke verlenging van nogmaals drie jaar, de heftrucks en stapelaars aan beide gemeenten gaan leveren. 

Unieke inkoopsamenwerking

De gemeente Amsterdam en Rotterdam werken op veel punten nauw met elkaar samen. Deze unieke inkoopsamenwerking is daar een voorbeeld van. Hierdoor kunnen zij onder andere hun ambities op het gebied van emissievrij vervoer (geen CO2-uitstoot) sneller realiseren. Een ander voordeel van de samenwerking is dat opdrachten voor marktpartijen groter, interessanter en rendabeler zijn.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Amsterdam en Rotterdam hebben de 7 inschrijvingen voor deze aanbesteding beoordeeld op onderhoud, garantietermijnen en financiële aspecten. Zij hebben de inschrijving van Peinemann beoordeeld als inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Lokale vestiging

Peinemann Heftrucks B.V. heeft vestigingen in Rotterdam (Hoogvliet), Amsterdam, Schiphol en Veendam. Zowel de gemeente Amsterdam als Rotterdam hebben dus een lokale leverancier gecontracteerd.

"Peinemann is erg blij en trots met deze mooie opdracht voor beide gemeenten! 

Overzicht
logistiekedienstverleningCO2reductie