Nieuw en per direct te huur bij Peinemann: vrachtwagen hoogwerker 75 meter!

Geplaatst op: 25 juni 2020

Peinemann Hoogwerksystemen heeft haar verhuurvloot uitgebreid met de Ruthmann vrachtwagen hoogwerker T 750 HF. De nieuwe aanwinst heeft een werkhoogte van maar liefst 75 meter, een maximaal zijdelings werkbereik van 41 meter en is gebouwd op een 4-assige chassis van Volvo. Zelfs bij een werklast van 320 kg wordt met deze hoogwerker de 75 meter werkhoogte behaald, de maximale werklast bedraagt 600 kg.

HF is de afkorting van High Flex. Dit omvat de buitengewone constructieve doorontwikkeling in het bereik van de werkbak en de jib. De maximale draaihoek van de werkbak is 440˚ en van de jib 220°, dit biedt de gebruiker een hoge mate van bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Een ander voordeel van deze Ruthmann vrachtwagen hoogwerker is de grotere oprichthoek van het telescoopsysteem. Door de 83° oprichthoek en de slechts 8,7 meter maximale afstempelbreedte, kan men nog dichter bij het object afstempelen. Tevens gebruikt Peinemann extra grote stempelschotten waardoor de stempeldruk gereduceerd wordt tot circa 10 ton per m².  

De sleutel van deze prachtige vrachtwagen hoogwerker werd dinsdag 23 juni 2020 aan Peinemann overhandigd door Guido van Gestel van Kwak Hoogwerker Centrum en Vincent Bessems van Volvo Group Truck Center Rotterdam aan de Holland Amerikakade te Rotterdam.

Heeft u een hoge en/of lastig te bereiken locatie? Neem dan nu contact met ons op!
meer informatie


Goed om te weten:
door aanpassingen in het Arbeidsomstandighedenbesluit 7.23d is het per 1 juli 2020 alleen nog bij hoge uitzondering mogelijk om werkzaamheden te verrichten vanuit een werkbak die gehesen wordt door een (mobiele) kraan.
Vrachtwagen hoogwerkers kunnen hierin een goed alternatief zijn.

Overzicht
autohoogwerker vrachtwagenhoogwerker 75 meter ruthmann