Peinemann Kranen voegt Liebherr LTC 1050-3.1 kraan toe aan verhuurvloot.

Geplaatst op: 21 november 2018

Deze zeer compacte kraan zal vooral ingezet gaan worden binnen gebouwen en krappe ruimtes op fabrieken, zoals pompenstraten, hallen, loodsen en substations. Het grote voordeel is dat de kraan met een afstandsbediening te bedienen is, hierdoor heeft de machinist maximaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden en is er geen vertraging tussen de rigger en machinist. Bijkomend voordeel van deze machine is de op hoogte verstelbare cabine, tot een maximale ooghoogte van 7 meter, vanuit deze cabine wordt er met de kraan gereden, maar ook de kraan bedient. Door de mogelijkheid van het op hoogte brengen van de cabine ontstaat er meer zicht op de werkzaamheden.

Voor het rijden in krappe ruimtes is het mogelijk om alle wielen te sturen, zodat er een korte draaicirkel ontstaat. Het opstellen van de kraan, het uitschuiven van de steunpoten gebeurt met een afstandsbediening, de kraan is voorzien van een vario base afstempeling, hierdoor is het mogelijk om de steunpoten op ieder gewenste positie te plaatsen die voor het werk nodig is en toch is de kraan volledig beveiligd, doordat de LMB de afstempeling continu monitort en de toegestane capaciteit weergeeft en bij overschrijding uitschakelt.

Peinemann Kranen hoopt met het toevoegen van deze kraan aan de verhuurvloot een breder aanbod te kunnen bieden aan haar klanten.

Overzicht
Kranen