Peinemann neemt specialist in industriële verhuizingen G. van Harten B.V. over

Geplaatst op: 3 december 2019

PERSBERICHT

De Rotterdamse Peinemann Mobilift Groep B.V. neemt het Veenendaalse familiebedrijf G. van Harten B.V. over. Afgelopen vrijdag is de aandelenoverdracht geformaliseerd.

‘Wij zijn heel blij met deze aanvulling van ons dienstenpakket’, stelt Ad Kornet, CEO van Peinemann. ‘G. van Harten is gespecialiseerd in industriële verhuizingen en heeft liftsystemen tot wel 1.100 ton tot zijn beschikking. Peinemann werkt wereldwijd, van Dubai tot New Orleans. Wij hebben internationale ambities om de unieke kennis en kunde van G. van Harten op de kaart te zetten, daar waar ze op dit moment nog niet actief zijn. Wij zijn bovendien ook een familiebedrijf, wel een maatje groter, maar de culturen passen prima samen.’

G. van Harten is een gezond familiebedrijf dat in 1986 is opgericht door Gert van Harten. Hij deed als monteur veel ervaring op met liftwerkzaamheden bij Mammoet. Vanuit een tot kantine omgebouwde huiskamer begon de nu 72-jarige Gert met een oude auto, een aanhanger, een gereedschapskist en takel met twee uitzendkrachten aan het avontuur. Zijn vrouw verzorgde alle hand en spandiensten.

De groei van zijn bedrijf heeft hij altijd uit eigen middelen gefinancierd. Daarom staat er nu een kapitaalkrachtige specialist die bekend is in Nederland met gerenommeerde klanten zoals Qirion (het voormalige Liandon), Koninklijke Nederlandse Munt, Upfield en Bruil.

‘Ik zie er naar uit om samen met Peinemann te bouwen aan groei’, vertelt Judith van Harten, dochter van oprichter Gert en bedrijfsleider van het bedrijf. ‘Wij zijn te klein om alles in huis te hebben, terwijl de markt breder wordt en meer investeringen vereist. Gezamenlijk kunnen we meer en grotere projecten aan. Als het om kunst en vliegwerk gaat, leiden alle wegen naar Veenendaal. Klanten weten ons te vinden, wij hoeven geen acquisitie te doen. Zo hebben wij een complete asfaltcentrale in delen van Venlo naar Antwerpen vervoerd en plaatsen wij veel transformators in woonwijken voor de energievoorziening.’

De overname is de kroon op het werk van Gert van Harten, vindt Judith van Harten. ‘Ik merk nu dat wat mijn vader heeft opgebouwd helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dat merkte ik pas toen Peinemann met zoveel enthousiasme naar onze activiteiten keek.’

Volgens Ad Kornet is de overname ook goed nieuws voor technische talenten in de regio. ‘Personeel is schaars en goed opgeleide vakmensen kiezen voor mooie uitdagingen. Nu G. van Harten deel is van een internationaal bedrijf kun je vanuit Veenendaal bouwen aan een internationale loopbaan. Wij zijn werkzaam in Europa, Amerika en Afrika.

De familie van Harten blijft actief in het bedrijf na de overname. Zowel Judith van Harten als twee achterneven zullen als jonge generatie een stempel gaan drukken op het bedrijf. 

Lees ook het artikel gepubliceerd in het Financieel Dagblad.

Overzicht
overnametrots