Peinemann zet diverse kranen in op turnaround van Zeeland Refinery

Geplaatst op: 22 juni 2020

In samenwerking met Visser & Smit Hanab Industrie en de firma Mourik zet Peinemann Kranen haar Liebherr LTM 1750 en Terex Explorer 5500 in om onderhoudswerkzaamheden te verrichten op de turnaround van Zeeland Refinery N.V. De werkzaamheden bevatten o.a. het uitwisselen van pipe spools, revisie van kleppen, wisselen van bundels, retuben van de fornuizen en nog veel meer.

Een project waar onze kranen een belangrijke rol speelden was het uitwisselen van twee procestorens met een hoogte van meer dan 20 meter en een gewicht van 30 ton. Het verwijderen van de oude torens en het terugplaatsen van de nieuwe torens was een zeer uitdagende klus die vroeg om een strakke planning en coördinatie van alle betrokken partijen. De eerste toren werd op Pinksterzondag aan het einde van de middag verwijderd en op dinsdagmiddag erna zijn de twee nieuwe torens al geplaatst.

Het uitvoeren van de werkzaamheden op deze turnaround is niet vanzelfsprekend. Door de uitbraak van het coronavirus ontstond er veel onzekerheid over het al dan niet doorgaan of verplaatsen van het project. Zeeland Refinery heeft alle registers open getrokken om te zorgen dat naast alle veiligheidsvoorschriften en maatregelen ook de coronavoorschriften vanuit het RIVM opgevolgd konden worden. Hierdoor is het mogelijk gemaakt dat de werkzaamheden op een veilige manier en met behoud van de nodige afstand alsnog kunnen plaatsvinden.


Overzicht
kranenliebherrterexturnaround