OVER PEINEMANN

Wie zijn wij?
De Peinemann Mobilift Groep (in de volksmond “Peinemann”) is uw zakenpartner en dienstverlener in de wereld van horizontaal-, verticaal- en wegtransport. Wat begon als een familiebedrijf is uitgegroeid tot een one-stop-shop met meer dan 850 medewerkers en vestigingen over de hele wereld.

Peinemann verhuurt en verkoopt een breed scala aan equipment en biedt onderhouds- en personeelsdiensten aan. Door de combinatie van een uitgebreide verhuurvloot en additionele diensten kan Peinemann voorzien in diverse behoeften. Bij Peinemann ligt de focus op het meedenken met de klant en het opbouwen van langdurige relaties. 

Rotterdams familiebedrijf
Peinemann is van origine een Rotterdams familiebedrijf, opgericht in 1954 te Rotterdam door de familie Peinemann. Begonnen met het verhuren van heftrucks en personeel in de Rotterdamse haven en in de loop der jaren uitgegroeid tot een full service provider met een uitgebreide vloot aan machines. Van generatie op generatie houdt de familie Peinemann zich bezig met duurzaam ondernemen om zo op de lange termijn te investeren in mens en milieu. 

Peter Peinemann

Peter Peinemann

Chairman
Sam Peinemann

Sam Peinemann

CEO
Ad Kornet

Ad Kornet

CEO
John de Reus

John de Reus

CFO
Robbert Peinemann

Robbert Peinemann

Corporate Services
Peter Terlouw

Peter Terlouw

Peinemann Heftrucks Hoogvliet
Henk Lesterhuis

Henk Lesterhuis

Peinemann Heftrucks Veendam
Dick van den Burger

Dick van den Burger

Peinemann Heftrucks Amsterdam
Gertjan van de Werken

Gertjan van de Werken

Peinemann Kranen
Andrew Pauw

Andrew Pauw

Peinemann Hoogwerksystemen
Marcel Toepoel

Marcel Toepoel

Peinemann Container Handling
Joost Ballieux

Joost Ballieux

Peinemann Equipment
Rob Huis

Rob Huis

Hangcha Lifting Solutions
Andrew McGillivray

Andrew McGillivray

Carer Lifting Solutions

De geschiedenis van PEINEMANN

Van kleinschalig familiebedrijf naar internationaal opererende one-stop-shop...

1954 Oprichting Peinemann

Friedrich Wilhelm Peinemann begon met het verhuren van mensen en heftrucks aan klanten in de Rotterdamse haven. Later onder de benaming Peinemann Heftrucks B.V.

1975 Uitbreiding met kraanafdeling

Naast het huren van personeel en heftrucks werd nu ook het huren van diverse kranen mogelijk via Peinemann Kranen B.V. In deze periode nam de 2e generatie, de gebroeders Peter en Jaap Peinemann, de leiding over.

1980 Productontwikkeling voor de petrochemie

Om de petrochemie beter te kunnen bedienen startte Peinemann met het ontwikkelen van bundeltrekkers en bundelreinigers en richtte Peinemann Equipment B.V. op.

1997 Hoog in de lucht

Om een beter totaalpakket te kunnen bieden aan klanten werd Peinemann Hoogwerksystemen B.V. opgericht, zodat er naast heftrucks en kranen ook hoogwerkers verhuurd konden worden. 

2008 Peinemann gaat internationaal

Onder de namen Mobilift International opereert de familie Peinemann in het buitenland in landen als Oman, Roemenië, Portugal, Polen, Liberia, Ghana en Ivoorkust.

2009 Herstart in de haven

Door de oprichting van Peinemann Container Handling B.V. werd Peinemann weer een belangrijke speler in de haven met de verhuur, verkoop en onderhoud van o.a. reachstackers, empty container handlers en terminaltrekkers. 

2014 Totale ontzorging in de haven

Peinemann Port Services B.V. werd opgericht om de havenactiviteiten verder uit te breiden met kraanonderhoud, projecten en consultancy.

2015 100% Elektrisch

Met de overname van Spijkstaal speelt Peinemann nog beter in op de veranderingen in de markt aangaande elektrisch rijden. Met de verhuur en verkoop van elektrische trekkers en platformwagens kunnen grote entiteiten als luchthavens en bloemenveilingen bediend worden. 

2016 3e generatie in beeld

De 3e generatie, Sam Peinemann, treedt toe tot de directie. De nationale en internationale tak worden samengevoegd, opererend onder de naam Peinemann Mobilift Groep.

2019 Industriële verhuizingen

Met de overname van G. Van Harten bereidt Peinemann zijn dienstverlening uit. Door de uitbreiding helpt Peinemann zijn klanten bij het (de)monteren, transporteren en opnieuw plaatsen van objecten met extreme afmetingen en gewichten. 

2021 Kennispartner in de bouw

Peinemann Project Logistiek is de nieuwste aanwinst van het totaalpakket. Peinemann Project Logistiek verzorgt logistieke- en technische diensten op verschillende complexe- en/of binnenstedelijk gelegen (bouw)projecten.