Home Over ons

Over ons

Interne logistiek en goede service zijn onze passie 

Sinds 1954 houden wij ons bezig met de verhuur van heftrucks. Dit is nog steeds onze passie en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Zelf noemen we het een one-stop-shop voor horizontaal en verticaal intern transport. We zijn ervaren in het draaiende houden van logistieke processen binnen de bouw, haven, industrie en logistiek. Dat doen we samen met meer dan 1000 collega’s en 5000 stuks equipment in de verhuur. Wij zijn er trots op dat veel klanten langer dan 25 jaar met ons samenwerken. Dit is het resultaat van hard werken, beloftes nakomen en er staan wanneer het nodig is.

Daarnaast adviseren we altijd de meest duurzame mogelijkheden binnen onze activiteiten als de verhuur, bouwlogistiek, industriële verhuizingen en terminal onderhoud. Dit komt door onze goede relatie met fabrikanten. Zo zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en hebben wij toegang tot het meest moderne en veilige equipment. Zo voldoen activiteiten aan de huidige eisen van de markt.

 

HSEQ

In onze dienstverlening streven wij de hoogst mogelijke standaard na op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit (HSEQ). We doen er veel aan om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren. Zo stimulerende een proactieve veiligheidscultuur waarin iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen en andermans veiligheid.

Het Peinemann Management System (PMS) biedt een kader voor het beheer van de activiteiten van het bedrijf en de bijbehorende risico’s. Het beschrijft bedrijfsprocessen en is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van ons werk. Wij laten onze standaarden ook graag toetsen en zijn o.a. ISO 9001, ISO 14001, VCA, BMWT en veiligheidscultuurladder (SCL) gecertificeerd.

HSEQ

Duurzaamheid

Wij streven ernaar om het milieu zo min mogelijk te belasten en op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de energiebehoefte te voorzien. Zo is 95% van onze heftrucks elektrisch aangedreven en maken we zoveel mogelijk gebruik van duurzame energie.

Om dit in ons beleid te verankeren, werken wij volgens de ISO 14001 standaard in relatie tot minimalisatie en beheersing van milieurisico’s en milieubelasting. Ook zijn we hard bezig om onze CO2 uitstoot te reduceren met het CO2 prestatieladder programma. We hebben de ambitie om aan te sluiten bij het Klimaatakkoord van Glasgow om onze CO2-uitstoot te reduceren met 55% in 2030.

lees meer

Onze geschiedenis

Ooit begonnen als sigarenboer, zag Friedrich Wilhelm Peinemann in 1954 de Rotterdamse haven groeien. Niet veel later verhuurde hij zijn eerste heftruck op de grootste haven van de wereld. Sinds de oprichting van Peinemann zitten we niet stil. Want wil je relevant blijven, dan moet je weten hoe je je klanten een stap verder kunt brengen. En zo wordt inmiddels naast de haven, ook de bouw, logistiek en industriële sector bediend met divers industrieel equipment, vakinhoudelijke expertise en maatwerk onderhoudsdiensten.

OPRICHTING PEINEMANN (1954)

Friedrich Wilhelm Peinemann begon met het verhuren van mensen en heftrucks aan klanten in de Rotterdamse haven. Later onder de benaming Peinemann Heftrucks B.V.

UITBREIDING MET KRAANAFDELING (1975)

Naast het huren van personeel en heftrucks werd nu ook het huren van diverse kranen mogelijk via Peinemann Kranen B.V. In deze periode nam de tweede generatie, de gebroeders Peter en Jaap Peinemann, de leiding over.

PRODUCTONTWIKKELING VOOR DE PETROCHEMIE (1980)

Om de petrochemie beter te kunnen bedienen startte Peinemann met het ontwikkelen van bundeltrekkers en bundelreinigers en richtte Peinemann Equipment B.V. op.

HOOG IN DE LUCHT (1997)

Om een beter totaalpakket te kunnen bieden aan klanten werd Peinemann Hoogwerksystemen B.V. opgericht, zodat er naast heftrucks en kranen ook hoogwerkers verhuurd konden worden.

PEINEMANN GAAT INTERNATIONAAL (2008)

Onder de namen Mobilift International opereert de familie Peinemann in het buitenland in landen als Oman, Roemenië, Portugal, Polen, Liberia, Ghana en Ivoorkust.

HERSTART IN DE HAVEN (2009)

Door de oprichting van Peinemann Container Handling B.V. werd Peinemann weer een belangrijke speler in de haven met de verhuur, verkoop en onderhoud van o.a. reachstackers, empty container handlers en terminaltrekkers.

TOTALE ONTZORGING IN DE HAVEN (2014)

Peinemann Port Services B.V. werd opgericht om de havenactiviteiten verder uit te breiden met kraanonderhoud, projecten en consultancy.

100% ELEKTRISCH (2015)

Met de overname van Spijkstaal speelt Peinemann nog beter in op de veranderingen in de markt aangaande elektrisch rijden. Met de verhuur en verkoop van elektrische trekkers en platformwagens kunnen grote entiteiten als luchthavens en bloemenveilingen bediend worden.

DERDE GENERATIE IN BEELD (2016)

De derde generatie, Sam Peinemann, treedt toe tot de directie bestaande uit Ad Kornet en John de Reus. De nationale en internationale tak worden samengevoegd, opererend onder de naam Peinemann Mobilift Groep.

INDUSTRIËLE VERHUIZINGEN (2019)

Met de overname van G. Van Harten vergroot Peinemann zijn dienstverlening. Door de uitbreiding helpt Peinemann zijn klanten bij het (de)monteren, transporteren en opnieuw plaatsen van objecten met extreme afmetingen en gewichten.

KENNISPARTNER IN DE BOUW (2021)

Peinemann Project Logistiek is de nieuwste aanwinst van het totaalpakket. Peinemann Project Logistiek verzorgt logistieke- en technische diensten op verschillende complexe- en/of binnenstedelijk gelegen (bouw)projecten.