Home Projecten 15 jaar Bilfinger en Peinemann

15 jaar Bilfinger en Peinemann

“Snel schakelen en niet alleen maar leveren, ook meedenken”, dat zijn volgens Dave van Lint, Chef Magazijn en Administratie bij Bilfinger, twee van de belangrijkste redenen van de succesvolle samenwerking tussen Bilfinger en Peinemann. En zo heeft hij er nog meer.

Bilfinger is een wereldspeler in de industrie. Het bedrijf biedt diensten in consulting & engineering, piping & mechanical, steigerbouw, rope access, isolatie en conservering en bezit expertise op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. In Nederland en België is Bilfinger actief in de procesindustrie, energie, staal, en voedsel & farma.

Peinemann denkt mee

“Peinemann weet wat we doen, waar we dat doen en hoe we handelen en daar denken ze in mee”, vertelt Dave. “Ze kennen de situatie op onze locaties en komen uit zichzelf met oplossingen. ‘Dit is op de markt, dat kan daar en daar een oplossing bieden.’ Zo hadden we steeds problemen met de banden van een machine. Peinemann adviseerde ons een ander type band. Wel wat duurder, maar we zijn nu een jaar verder en rijden er nog steeds mee. En de duurste is niet altijd de beste, daar denken ze ook in mee. ‘Pak maar een gradatie lager, dat is beter en goedkoper’, is dan het advies. Dat is echt een belangrijke meerwaarde van Peinemann.”

Snelheid van handelen

Er is niet altijd veel tijd om over oplossingen na te denken. Bij Bilfinger zijn ad hoc situaties aan de orde van de dag. In geval van storingen aan machines bijvoorbeeld of wanneer er op een locatie door onvoorziene omstandigheden snel een extra machine nodig is. Peinemann veert hier moeiteloos in mee. Dave: “Als we bellen, hebben ze vaak al binnen het uur een werkman on site. En machines worden meestal dezelfde dag of anders uiterlijk de volgende dag geleverd. Met die snelheid van handelen onderscheidt Peinemann zich enorm.”

Vriendschappelijk en zakelijk 

En dat al 15 jaar, in het geval van Bilfinger. De samenwerking loopt al vanaf 2008. “Dat is echt uitzonderlijk lang voor twee grote bedrijven”, benadrukt Dave. “Een belangrijke basis voor deze succesvolle samenwerking is ook de goede communicatie. Met Peter Terlouw en de technische dienst hebben we leuk, vriendschappelijk contact. Maar als het ertoe doet, kunnen we ook zakelijk met elkaar praten.”

Appelblauwe heftruck met feesthoed

Praten wordt er dagelijks gedaan over de machines die Bilfinger nodig heeft. “Dat zijn vooral ruwterrein heftrucks en verreikers, van standaard types tot complexe roterende. Soms hebben we eens een kraan nodig, maar dat komt niet vaak voor. Het mooie is wel, dat als we iets uitzonderlijks nodig hebben, we ook daarvoor altijd bij Peinemann terechtkunnen. Al was het een appelblauwe heftruck met een feesthoed op, Peinemann zorgt ervoor. Zit het niet in hun eigen assortiment, dan halen ze het wel van elders. Voor ons maakt het niet uit. Wij weten dat het goedkomt en kunnen altijd bij één partij terecht, Peinemann. Dat werkt heel goed.”

Verbeterpunt

Is er ook iets wat nog niet zo goed werkt? “Ja. Soms regelt Peinemann dingen zo snel voor onze locaties, dat ze wel eens vergeten om ons kantoor erover in te lichten. Dan staat er ergens een machine waar wij niet vanaf weten. Dat kan dus nog wel iets beter.”

AllSolutions

Naast de dagelijkse werkzaamheden betrekken zowel Bilfinger als Peinemann elkaar graag bij overkoepelende ontwikkelingen. “We zijn bij Bilfinger veel bezig met digitalisering en innovatie, bijvoorbeeld het automatiseren van de storingsmeldingen. Peinemann heeft nu hun klantportal ‘AllSolutions’ voor ons opengesteld waarmee mensen op locatie rechtstreeks storingen kunnen melden. Op kantoor zijn we straks alleen nog gatekeeper. Het vraagt echter heel veel meta data om zover te komen. Vooral de uitzonderingen maken het complex. Maar het gaat er komen, dat is zeker.”

Hernieuwing van de vloot

Het liefst wil je natuurlijk zo min mogelijk storingen. “Ook daar denkt Peinemann in mee. Onlangs hebben we een hernieuwing van de vloot besproken. Van de bijna tweehonderd machines die we van Peinemann gebruiken, worden er straks honderdvijftig vervangen door nieuwe. Dat vergt veel inzicht in onze machines en locaties en betekent flink schakelen. Ook dan komt de toegevoegde waarde van de jarenlange samenwerking met Peinemann weer boven.”

“Snel schakelen en niet alleen maar leveren, ook meedenken”

Dave van Lint

Onze projecten

Lees welke projecten we realiseerden voor onze klanten.