Home Projecten De kracht van montagewerk: de juiste kranen, equipment en mensen op de juiste tijd

De kracht van montagewerk: de juiste kranen, equipment en mensen op de juiste tijd

Stephan de Wit werkt bij familiebedrijf DWM Nederland, de specialist voor de montage van complete prefab betonnen casco’s en gebouwen. Zij zijn verantwoordelijk voor de gehele realisatie van prefab casco’s, van een adviesrol in het voortraject tot aan complete montage in de realisatie met alles wat daarbij komt kijken. Voor hun werkzaamheden maken zij gebruik van de hijskranen en bijbehorende services van Peinemann.

Kraanverhuur inclusief service voor complete ontzorging

“Als wij een opdracht aannemen, is dat vaak inclusief kraanwerk. Wij werken met Peinemann samen vanwege hun expertise rondom mobiele hijskranen, maar ook voor de speciale hijswerken. Peinemann biedt een complete service, wat voor ons heel goed werkt. Het is niet alleen het verhuren van een kraan, maar juist de diensten die er nog meer bij komen en waardoor je volledig wordt ontzorgd.”

Zo zijn in samenwerking met Peinemann onder andere het gemeentehuis van Rhoon gebouwd, maar ook diverse landstations op de Maasvlakte en in Wijk aan Zee. Hierbij moesten de juiste kranen bepaald worden, waren verschillende hijsvoorzieningen en -middelen nodig en moest een hijsplan met verschillende opstelposities worden gemaakt. Ook de opzet van verschillende kranen moest gemaakt worden. “Het fijne van Peinemann is dat wij blindelings onze bouwtekeningen kunnen sturen en dat we weten dat het goed komt. Dat er goed equipment komt, goed naar is gekeken en wij een volledig kraanplan terugkrijgen.”

Het lastige in de huidige bouwsector is de grote behoefte aan flexibiliteit. “We horen steeds vaker pas op het laatste moment of er bijvoorbeeld wel of geen elementen op tijd worden geleverd. ”Peinemann is daarin een fijne partij. Ze kunnen snel schakelen en zorgen er altijd voor dat de juiste kranen, equipment en mensen aanwezig zijn.”

“De grote kracht van deze samenwerking is denk ik het raakvlak van het familiebedrijf en de passie voor het vak. Er heerst een gevoel van loyaliteit en betrouwbaarheid.”

“De grote kracht van onze samenwerking met Peinemann is denk ik het raakvlak van het familiebedrijf en de passie voor het vak. Er heerst een gevoel van loyaliteit en betrouwbaarheid.”

Stephan de Wit

Andere projecten

Op de hoogte blijven van onze projecten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een update van onze projecten en het laatste nieuws