Home Projecten Vloeiende overstap naar 100% elektrisch 8-ton heftrucks

Vloeiende overstap naar 100% elektrisch 8-ton heftrucks

Binnen de logistieke sector zien we dat verduurzaming een belangrijke trend is. Zo ook bij betonproducent MBI De Steenmeesters. Marno Vernooij, hoofd logistiek van de locatie in Aalst, vertelt over de pilot met Peinemann. Sinds januari maken zij gebruik van de 100% elektrische 8-tons heftrucks van Carer om te starten met het elektrificeren van het zware equipment.

Complete elektrificatie van het rolling equipment

Inmiddels is dit de derde locatie van MBI De Steenmeesters die zijn heftrucks vervangt voor de duurzame variant. Voor de vestigingen in Kampen en Veghel konden zij elektrische heftrucks van hun huidige raampartner afnemen. “Wij werken normaal altijd met onze vaste partner. Voor de lichtere heftrucks konden we hier wel terecht, maar voor het zwaardere werk zochten we een andere optie.”

 

Voor de zwaardere massa, tot 8 ton, kwamen zij uit bij de 100% elektrische Carer Heftrucks van Peinemann. “We wilden een op maat samengestelde heftruck die niet te veel afwijkt van ons huidige zware equipment. Het is fijn als de chauffeurs makkelijk kunnen overstappen op nieuw equipment.” Zo is er veel afstemming geweest om de heftruck aan de eisenlijst van MBI De Steenmeesters te laten voldoen. “Veiligheid staat op nummer één bij MBI De Steenmeesters; alle denkbare veiligheidsopties zijn geïnstalleerd op de trucks. Ook moest er genoeg capaciteit voor de batterij zijn, was er behoefte aan een dubbele stenen klem en is het noodzakelijk om 4,5 ton per rit te kunnen verplaatsen.”

 

Op de locatie in Aalst moest men vanaf nul beginnen met de elektrificatie van het equipment.
“De samenwerking met Peinemann is heel fijn. Zij ontzorgen volledig. Peinemann is hier met verschillende partners langs geweest om alles tot in detail perfect te kunnen ontwikkelen. Wij hadden voor de vestiging in Aalst bijvoorbeeld ook nog geen overkapping om de batterij op te laden. Zo is er een halletje gebouwd om de accu’s op te laden. De pilot fase is dan ook perfect verlopen. Medio 2023 zal MBI Aalst weer 3 zware trucks toevoegen aan hun rollend materieel. Na deze toevoeging is de complete elektrificatie van het rollend equipment bij MBI De Steenmeesters in Aalst voltooid.

"We wilden een op maat samengestelde, 100% elektrische, 8-tons heftruck. Peinemann dacht hier goed in mee. Door deze pilot gaan wij ons rollend equipment volledig elektrificeren."

Marno Vernooij

Onze projecten

Lees welke projecten we realiseerden voor onze klanten.