Home Projecten Elkaar al 24 jaar op de ogen vertrouwen

Elkaar al 24 jaar op de ogen vertrouwen

‘Een technische oplossing op maat, voor ieder project’ is het motto en dat doet Alfa Tech al sinds 1994. Het familiebedrijf verzorgt oplossingen in de techniek, zoals engineering en fabricage van asfaltcentrales, transportbanden installaties en scheepsbeladers. Het is een club van 12 personen, met grote afnemers. “Onze klanten zijn alle grote aannemers in Nederland, onder andere AsfaltNu, BAM, KWS, Van Gelder, Boskalis en Dura Vermeer. Ongeveer de helft van alle asfaltcentrales in heel Nederland,” vertelt Wilco Winters, bedrijfsleider van Alfa Tech in Neede.

“Alle machinecomponenten die in een asfaltcentrale staan, hebben wij al eens gebouwd. Wanneer een centrale een upgrade nodig heeft of naar een hogere recycle-capaciteit wil gaan, zorgen wij voor een oplossing. Wij gaan daar wat flexibeler mee om dan de standaard leverancier. Wij verkopen, bouwen, stellen samen én installeren en monteren op locatie.

Dat komt omdat we nauw samenwerken met onze buren: Metaalbedrijf Diepenmaat (gespecialiseerd in het vervaardigen van zware frames, tank- en apparatenbouw en machinedelen) en Machinefabriek Diepenmaat (gespecialiseerd in het grote draai- en freeswerk). Bij een standaard leverancier koop je een machine die je vervolgens zelf moet implementeren. We bieden het complete project aan. Van begin tot eind zijn we zeker een jaar bezig.”

“Bijvoorbeeld: een standaard centrale zit in een gebouw van 20 bij 20 meter, 45 meter hoog. Daar zitten twee droogtrommels in om het gewone asfalt te maken. Die asfaltcentrale wil upgraden, om meer recycling-asfalt te kunnen gebruiken. Een gewone asfaltinstallatieleverancier zegt dan: je moet een grotere asfaltcentrale kopen. Wij niet. Wij implementeren grotere machines in bestaande installaties.

Al 24 jaar werkt het bedrijf in engineering en fabricage van asfaltcentrales samen met G. van Harten, onderdeel van Peinemann. “Alfa Tech doet de supervisie van een project, Peinemann zorgt niet alleen voor equipment, zoals heftrucks, hoogwerkers en kranen, maar ook voor montagewerkzaamheden. Ik weet wat een kraan kan bijvoorbeeld, maar vraag me alsjeblieft niet welke kraan ik moet hebben. Ook het besturen daarvan: dat doen de professionals bij Peinemann voor ons.”

“Soms moet het dak van de locatie eraf, of een stuk van de zijgevel. Er zit een hoop demontage bij zo’n project, maar nog meer montage. Peinemann coördineert alles en komt één keer per week of twee weken op locatie voor de status van de projecten. Als iets niet past wordt daar overleg over gepleegd en een nieuw plan gemaakt.”

“Wij zitten zo in elkaar, dat we elkaar op de ogen vertrouwen. We lopen een project door en kijken wat er nodig is. Dan neem ik Peinemann in de rugzak mee en gaan we de klus klaren. En daar zijn we altijd goed uitgekomen. Wat we met elkaar afspreken maken we waar. En dat al 24 jaar.”

Kun jij de hulp en expertise van Peinemann ook gebruiken? Neem dan contact op met Bart van Zaalen via +31 3 18 52 88 63.

“De grote kracht van onze samenwerking met Peinemann is denk ik het raakvlak van het familiebedrijf en de passie voor het vak. Er heerst een gevoel van loyaliteit en betrouwbaarheid.”

Wilco Winters

Onze projecten

Lees welke projecten we realiseerden voor onze klanten.