Home Projecten Veiligheid borgen op volautomatische containerterminal

Veiligheid borgen op volautomatische containerterminal

“Veiligheid voor onze mensen heeft altijd de hoogte prioriteit. Zonder hen is er geen succesvolle operatie.” Aan het woord is Jeroen van Esch, chief operations officer bij Rotterdam World Gateway. RWG is een ultramoderne containerterminal op de Maasvlakte 2 in Rotterdam die 24/7 afhandeling van containers biedt. De hoge mate van automatisering maakt RWG uniek, maar stelt hen ook in staat een veilige operatie te realiseren. Zo worden de kadekranen op afstand bestuurd door de remote operator.

Hoge veiligheidsstandaard bij Rotterdam World Gateway

Belangrijk bij de operatie is dat het equipment blijft doen wat het moet doen en dat de machines op de juiste manier bediend worden. “Om dit te waarborgen is regelmatig onderhoud en gekwalificeerd personeel nodig.” Daarom heeft RWG Peinemann gecontracteerd. Jeroen licht toe: “De kracht van Peinemann ligt in het feit dat zij begrijpen welke eisen wij aan de veiligheid stellen. Vanuit hun ervaring binnen de petrochemische sector zijn zij gewend aan de strenge veiligheidseisen die nodig zijn.”

“Ik ben zelf erg trots op de veiligheidsstandaarden binnen onze terminal. Veiligheid is onderdeel van onze cultuur. Alle medewerkers zijn toegewijd en voelen zich medeverantwoordelijk om de standaarden hoog te houden. Bij ons wordt er geen helm gedragen omdat ze dat moeten doen volgens de regels. Alle medewerkers begrijpen de noodzaak om de veiligheid van zichzelf en anderen te waarborgen. Het zit zo ingebakken, dat zij soms zelfs de kantine binnenlopen met helm. Dan moet ik af en toe wel lachen. Dat hoeft natuurlijk ook weer niet!”

Een aantal diensten, zoals de planning, storingsdienst en werkvoorbereiding, houdt RWG in-house. Andere verantwoordelijkheden, zoals onderhoud, besteden zij uit. “We zouden het ook allemaal zelf kunnen uitvoeren, maar juist de onafhankelijkheid onderling zorgt ervoor dat we scherp blijven en de beste kwaliteit blijven leveren. We kiezen er dan ook bewust voor om dit uit te besteden. Ook kunnen we zo flexibel op- en afschalen. Een groot voordeel is dat de mensen van Peinemann weten hoe ze het equipment van RWG moeten gebruiken.”

“Het totaalpakket dat Peinemann te bieden heeft is voor ons interessant. Uiteindelijk gaat het ook om betrouwbaarheid en loyaliteit. De waarden binnen Peinemann sluiten aan bij die van RWG. De medewerkers van Peinemann voelen zich net zo verantwoordelijk en toegewijd aan RWG als onze eigen medewerkers. Dat is echt niet overal zo. De mensen van Peinemann snappen dat vanuit hun eigen familiecultuur: voor elkaar zorgen en loyaal blijven.”

"Het totaalpakket van Peinemann is voor ons interessant. De medewerkers van Peinemann voelen zich net zo verantwoordelijk en toegewijd aan RWG als onze eigen medewerkers. Dat is echt niet overal zo."

Jeroen van Esch

Onze projecten

Lees welke projecten we realiseerden voor onze klanten.